Workshops

Workshops

Skillbreak


För att göra livet lättare för alla återfinns nu alla mina kurser via skillbreak. Klicka på länkarna nedan för att komma till bokningssidan på skillbreak. OBS länken öppnas i ett nytt fönster! 
Om inget annat anges hålls kurserna i Malmö på Blå huset på Norra Grängesbergsgatan.


Grunderna i Läderhantverk

Sy en plånbok, en enkel väska eller ett fodral i vegetabilgarvat svenskt läder. Du lär dig grunderna i läderhantverk och får stöd och feedback på arbetet från början till slut.

Pris 1600kr

Datum och mer info finns HÄR

Tvåltillverkning

Nyfiken på att göra egen tvål? Då är det här workshopen för dig!
Du får lära dig grunderna i hur du själv kan göra kallrörd tvål. Vi går genom hur du lätt får fram ett recept och hur du på ett säkert sätt rör din alldeles egna tvål. Vi arbetar i par så ta med dig bästisen eller grannen. Tvålen tar någon vecka på sig att stelna.


Pris 600kr

Datum och mer info finns HÄR

Grundkurs i täljning

Vill du lära dig grunderna i hur du hantera en kniv och yxa? Då är det här workshopen för dig! Vi går genom olika träslag och dess egenskaper såväl som olika täljgrepp så att du sedan på ett säkert sätt kan tälja egna enkla föremål. 

Under kursen får du låna verktyg och kommer kunna tälja ett enkelt alster så som en smörkniv eller krok. 


Pris 600kr

Datum och mer info finns HÄR

Tälj-(och ull) helg med slöjd.nu

Heldagsupplevelse mitt ute i skogen med fokus på slöjd i färskt trä och tovning i ull. Tillsammans med Christian Svensson och Mi Möller fokuserar vi på grundläggande projekt som passar i undervisningen. Till exempel: knoppbräda, krympburk och hastkorg samt tovade sittunderlag, bollar och ihåliga former. Är du inte lärare går det bra ändå! Du får lära dig hur du gör de olika sakerna och smatidigt njuta av skogen utanför Kristianstad. 


  • Lunch lagad över öppen eld och fika ingår. Platsen bjuder på tystnad och lugn, en avkoppling utöver det vanliga.
  • Du får inlogg till Slöjdlexikon, bådeunder kursen och de två följande veckorna.

Kursledare: Christian Svensson och Mi Möller
Plats: “Frida_tinyhouse” i Gläntan, en skog ca 2,5 mil norr om Kristianstad. Hämtning vid buss (Arkelstorp) går att ordna.
Pris: 1250 kr ex moms

Du anmäler dig och bokar HÄR (Länken tar dig till Slöjd.nus webshop)

Bind din egen borste

Prova på att göra din alldeles egna borste.Lyssna och lär dig grunderna i hur borstar binds och tillverka sedan en egen.Vi kommer arbeta med förberedda kit och du får göra en liten kläd eller kanske skäggborste. Finns tid över finns även material för dig att skapa en borste eller pensel efter egen design.Vi använder oss av olika träslag, gethår och hästtagel för att binda borstarna.


Pris 800kr

Datum och mer info finns HÄR

Sy en skjorta i raka stycken

Nybörjarvänlig kurs i sömnad!

Med raka stycken kan enkla och stilrena kläder sys efter dina mått. I kursen utgår vi från tygets bredd och dina mått för att ta fram ett enkelt plagg som en skjorta eller tunika. Med inspiration från historiska kläder lär du dig sedan att sammanfoga delarna och göra detaljer så som en krage eller ett prydligt halssprund.


Du behöver inte ha sömnadsvana för att gå kursen men det förväntas att du vet grunderna i hur en symaskin används även om vi går genom allt som behövs.


Du tar med ditt eget tyg och behöver ca 1,5m av det samt matchande sytråd. Har du din egen symaskin och kan ta med den är du välkommen men det kommer finnas symaskiner på plats.


Pris 1200kr

Datum, bokning och mer info finns HÄR

Electroslöjd! - Brodera med ljus

Ta ditt yllebroderi till nya höjder och lys upp vardagen. I den här workshopen lär du dig hur du kan använda lysdioder för att ge ditt textila arbete nya uttryck. Vi använder oss av lilipads system med elektriskt ledande tråd, batterihållare och lysdioder.Allt material ingår men det är bra om du funderat lite på vad du vill tillverka. Vi föreslår en lysande "reflex" eller ett lysande armband men fantasin sätter gränserna. Allt material finns på plats men vill du ta med något eget är det välkommet.


Pris 400kr

Datum, bokning och mer info finns HÄR